29. Okt, 2018

Baru Menyedari Erti Nikmat Sihat ✔

 

Biasa nya manusia tidak ambil kisah keistimewaan dan kepentingan yang di punyai. Baru menyedari kepentingan nikmat itu satelah ia hilang atau rosak,. Kesihatan adalah nikmat yang biasa di abaikan. Sebab itu tanpa di sedari ramai orang membebankan tubuh nya dengan hal hal yang bolih merosakkan kesihatannya. Kesedaran sihat hanya timbul satelah badan mula terasa sakit. Begitu lah lumrah kita manusia. 
.
Di awal 2018 El Elzad telah datang menemui saya dengan perasaan penuh  resah dan risau. Manakan tidak, baru di USIA melepasi 40 an, beliau sudah di bebani masaalah kesihatan seperti darah tinggi, kencing manis dan kolesterol tinggi. Beliau sangat bimbang sebab  telah merasai tanda tanda salur darah tersumbat seperti sakit dan kebas kebas tangan kiri, sakit tengkok dan sakit bahagian belakang  kepala, selalu berdebar debar.  Ini bermakna ada salur darah nya sudah tersumbat, dan beliau berisiko tinggi di serangan stroke atau serangan jantung pada bila bila masa sahaja.
.
Kami berbincang bagi mengatasi masaalah kesihatannya. Atas nasihat, beliau amalkan minum jus se7en. Satelah menghabiskan 3 kotak yang berharga kurang dari RM500, beliau bertemu saya lagi dengan wajah berkeyakinan tinggi dan senyum riang. Beliau memberitahu, semua masaalah kesihatannya telah kembali normal. Alhamdullillah beliau bersyukur. Sekarang beliau lebih merasai nikmat erti kesihatan dalam kehidupan.

Apa yang beliau lakukan sekarang ialah bagi mempastikan masaalah penyakit nya tidak berulang lagi. Beban tinggi kerjayanya mungkin bolih mengembalikan masaalah tersebut.  Dari itu beliau meneruskan amalan minum jus se7en sebagai natural supplement dengan dos yang lebih rendah. Moga moga kualiti kesihatannya terus kekal di aras terbaik. Ameen. 

.
Anda hendak merasai terus sihat di sepanjang jalan kehidupan. Ikuti cara En Elzad kembali sihat.

Kliks.  Cara Kembali Sihat